Discuri fata - Hyundai Accent LC
-
Survivor
- Membru Bronz

- Tipul: Accent LC
- Capacitatea cilindrică: 1341
- Combustibil: Benzina
- Anul fabricaţiei: 2005
Discuri fata - Hyundai Accent LC
Salutare tuturor.
Din cauza unei lipse de lubrifiere, mizerie, si poate altele, etrieri nu mai deblocheaza in mod egal, astfel placutele s-au tocit inegal. Placuta din exterior de la roata stanga fata e uzata 90 %, iar cea din interior 60 % (banuiesc ca la fel e si pe partea dreapta - nu am dat roata jos). Mecanicul mi-a zis ca imi trebuie un chit de reparatie pentru etrieri si s-ar rezolva. Bineinteles si placute noi, pe care le am, TEXTAR. Surpriza e la discuri, mi le-a masurat si au grosimea 17.7 mm ( 19 mm e grosimea maxima si 17 mm minima). Recomandarea lui a fost sa inlocuiesc si discurile odata cu placutele. M-am uitat dupa discuri, iar preturile variaza foarte mult, clar raport calitate pret, de la 100 - 300 ron discul. Ce marca imi recomandati? E oportun sa pastrez discurile, sa le inlocuiesc doar cand se apropie mult de 17 mm?
Va multumesc.
Din cauza unei lipse de lubrifiere, mizerie, si poate altele, etrieri nu mai deblocheaza in mod egal, astfel placutele s-au tocit inegal. Placuta din exterior de la roata stanga fata e uzata 90 %, iar cea din interior 60 % (banuiesc ca la fel e si pe partea dreapta - nu am dat roata jos). Mecanicul mi-a zis ca imi trebuie un chit de reparatie pentru etrieri si s-ar rezolva. Bineinteles si placute noi, pe care le am, TEXTAR. Surpriza e la discuri, mi le-a masurat si au grosimea 17.7 mm ( 19 mm e grosimea maxima si 17 mm minima). Recomandarea lui a fost sa inlocuiesc si discurile odata cu placutele. M-am uitat dupa discuri, iar preturile variaza foarte mult, clar raport calitate pret, de la 100 - 300 ron discul. Ce marca imi recomandati? E oportun sa pastrez discurile, sa le inlocuiesc doar cand se apropie mult de 17 mm?
Va multumesc.
-
Dannyboy
Re: Discuri fata - Hyundai Accent LC
Nu cred ca e necesar un kit de reparatie, eu zic ca ar fi suficienta o curatare mai cu simt de raspundere. Cat priveste uzura discurilor, cred ca mai merg utilizate. E vremea asta nasoala, daca mai ai rabdare pana se mai incalzeste arunc si eu un ochi sa vad cum se prezinta totul.
-
Survivor
- Membru Bronz

Ideea e ca pe la sfarsitul saptamanii care vine, e posibil sa plec pana la Timisoara, asa ca e cam urgent. Da probabil mecanicul a zis schimbam, nu sa se chinuie sa curete, sau poate e mai fezabil asa (un set de 40 de ron). In ceea ce priveste discurile le-as mai amana, dat faptul ca sunt abia la 60 % uzura, iar daca tinem cont ca s-a mers cu ele 76 000 km 12-13 mm uzura mai rezista cateva zeci de mii de km pana ajung la 17 mm, insa atunci vreau nu vreau o sa schimb din nou placutele. Trebuie sa fac o analiza cost beneficiu, sa vedem ce zice.
Mai vedem cu vremea, cica in 2-3 zile se mai incalzeste. Multumesc
Mai vedem cu vremea, cica in 2-3 zile se mai incalzeste. Multumesc
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Dannyboy
Si daca ti-as zice ca nu aia e piesa cu probleme? Clestele ala din poza culiseaza si el pe niste coloane. Eu din cauza asta am pomenit de curatare. Pistonul ala nu pateste nimic atata timp cat burdufele (care nu apar in poza) sunt intregi.
Corectie: m-am uitat mai atent si am vazut si burduful de protectie.
Corectie: m-am uitat mai atent si am vazut si burduful de protectie.
-
Gladiator
Incearca sa te interesezi cat costa acel kit de reparatie - aduna mai multe oferte si pune ceva calitativ - atentie este vorba de sistemul de franare..........daca se gaseste separat fata de etrier - spun asta ca m-am confruntat cu diversi producatori care nu aduc decat etrierul echipat complet si costa o gramada de bani - ...........mai intreaba ce cuprinde si kitul de reparatie - ma refer la piese , pistonas , burbuf...
......La cealalta roata cum se prezinta........te-ai uitat ....?.......parerea mea este urmatoarea :
1. verifica sistemul de franare pe fata ( la ambele roti , placute si discuri) - spun asta ca tot ai inceput sa umbli la 1 roata .....daca necesita schimbarea ....nu ezita .....este vorba de viata ta
2. placutele de frana TEXTAR sunt bune calitativ ....dar sunt dure si merg in tandem cu discuri de frana mai dure.......pt. ca daca pui placute TEXTAR si discuri mai putin dure , iar intampini necazuri cu discurile ca s-au subtiat repede
3. intereseazate ce tip de placute a venit echipata sau ce tip de placute foloseste modelul tau de masina
..............SUCCES .....
.............SA NE DAI DETALII
......La cealalta roata cum se prezinta........te-ai uitat ....?.......parerea mea este urmatoarea :
1. verifica sistemul de franare pe fata ( la ambele roti , placute si discuri) - spun asta ca tot ai inceput sa umbli la 1 roata .....daca necesita schimbarea ....nu ezita .....este vorba de viata ta
2. placutele de frana TEXTAR sunt bune calitativ ....dar sunt dure si merg in tandem cu discuri de frana mai dure.......pt. ca daca pui placute TEXTAR si discuri mai putin dure , iar intampini necazuri cu discurile ca s-au subtiat repede
3. intereseazate ce tip de placute a venit echipata sau ce tip de placute foloseste modelul tau de masina
..............SUCCES .....
-
Survivor
- Membru Bronz

Acesta este chitul de reparatie, costa in jude 25 ron un set, deci 2x25 ron=50 ron. Fabricantul ar fi AUTOFREN SEINSA. Atunci cand am verificat, a fost doar roata stanga, deoarece nu aveam programare si a fost doar sa aflam un cauza unui huruit destul de puternic. Am mers de atunci 150 km si a fost ok, nu s-a mai auzit nimic, frana tine. Se intampla atunci cand merg in extraurban si trec printr-o zona unde a fost imprastiat material antiderapant, adica sfantul nisip. Momentan nu stiu ce placute se folosesc, ideea e ca deja am placutele, m-am pricopsit cu ele vara trecuta, asa ca vreau sa le folosesc pe acestea.
Clar ca sunt interesat de siguranta celor din trafic si a mea. Sunt adeptul unei lucrari complete de reparatie, fara compromisuri.
Atunci ar merge cu discuri TEXTAR ?
Clar ca sunt interesat de siguranta celor din trafic si a mea. Sunt adeptul unei lucrari complete de reparatie, fara compromisuri.
Atunci ar merge cu discuri TEXTAR ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Gladiator
Poate te ajuta asta ..........http://www.discuri-frana.ro/discuri-fra ... 2_39_.html
-
Dannyboy
Sa le fie saitu-al d.... Trebuie sa-i rogi frumos sa-ti zica pretul.
-
Gladiator
Dannyboy wrote:Sa le fie saitu-al d.... Trebuie sa-i rogi frumos sa-ti zica pretul.
........pentru masina ta Dane .....http://www.discuri-frana.ro/discuri-fra ... ......este un exemplu
-
Gladiator
Gladiator wrote:Poate te ajuta asta ..........http://www.discuri-frana.ro/discuri-fra ... 2_39_.html
studiaza si ......http://www.placute-frana.ro/marca-Marca_0_.html
-
Survivor
- Membru Bronz

Multumesc pentru informatii.
Dupa opinia voastra, fac casa buna discuri textar cu placute textar? Dupa a mea cam da. Si in ce masura pot sa pastrez discurile actuale? E fezabil nu e ? Am gasit discuri textar pe alt site 128 ron cu TVA inclus, il postez diseara.
O zi buna.
Dupa opinia voastra, fac casa buna discuri textar cu placute textar? Dupa a mea cam da. Si in ce masura pot sa pastrez discurile actuale? E fezabil nu e ? Am gasit discuri textar pe alt site 128 ron cu TVA inclus, il postez diseara.
O zi buna.
-
Gladiator
Asta depinde numai de tine ..............noi am exprimat numai o parere..........restul numai tu decizi......
............Succes........
............Succes........
- razvante
- Membru Bronz

- Tipul: Lancer
- Capacitatea cilindrică: 1,6
- Anul fabricaţiei: 2007
Pana la urma ai ramas la textar?
-
Survivor
- Membru Bronz

Momentan nu mai schimb nimic, deaorece am lovit masina.