Intrebare - scartait in scaunul de la sofer si pasager
- Alex_Ntz
- Membru Bronz

- Tipul: I30
- Capacitatea cilindrică: 1.4/109 CP
- Combustibil: Benzina
- Anul fabricaţiei: 2008
Intrebare - scartait in scaunul de la sofer si pasager
imi scartaie scaunul de la sofer si pasagerul din dreapta cand merg cu masina si e cam suparator, a mai avut cineva probleme? cum as putea remedia? nici nu imi dau seama de unde vine scartaitul mai ales ca daca stau pe loc si ma misc pe scaun nu se mai aude nimic
-
Dannyboy
Re: Intrebare - scartait in scaunul de la sofer si pasager
N-as risca sa-ti dau vreun raspuns, mai ales ca nici nu poti localiza zgomotul. Poate iti faci timp odata si vii cu ea sa ne holbam putin, poate i-om da de cap. La a mea nu scartaie, d-aia nu stiu ce raspuns sa-ti dau pe loc.
- Bog54
- Membru Platina

- Tipul: i30
- Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
- Status: Omul de serviciu
Alex am de 3 ani maşina şi nu am sesizat acest lucru. Este drept că nici nu am fost atent să ascult, dar cred că nici nu face, poate că l-aş fi auzit.
Un răspuns exact, nu-ţi pot da, îmi pot da doar cu părerea. Probabil că vremea rece face că anumite elemente să se contracte şi să frece între ele.
Întrebare. Auzi scârţâitul şi după ce maşina s-a încâlzit? Scârţie doar când stă cineva pe el sau şi liber? Sigur se aude de la unul din scaune sau crează doar această impresie?
Încerca şi plimbă puţin scaunele pe şina lor, în faţă, în spate, de câteva ori, poate că nu vor mai face.
Ţine-ne la curent cu ceea ce constaţi ca să ştim şi noi.
Un răspuns exact, nu-ţi pot da, îmi pot da doar cu părerea. Probabil că vremea rece face că anumite elemente să se contracte şi să frece între ele.
Întrebare. Auzi scârţâitul şi după ce maşina s-a încâlzit? Scârţie doar când stă cineva pe el sau şi liber? Sigur se aude de la unul din scaune sau crează doar această impresie?
Încerca şi plimbă puţin scaunele pe şina lor, în faţă, în spate, de câteva ori, poate că nu vor mai face.
Ţine-ne la curent cu ceea ce constaţi ca să ştim şi noi.
- Alex_Ntz
- Membru Bronz

Eu am masina de 2 ani jumate, a inceput sa scartaie acum cateva luni(2-3), scartaie si dupa ce masina este calda. Nu am incercat sa dau scaunul in fata si in spate dar maine asta este primul lucru care il fac. Sunetul este imposibil sa nu il auzi pt ca este ascutit si enervant, scartaie doar cand merg cu masina si doar cand sta cineva pe ele, cand opresc masina si ma misc pe el sa vad de unde se aude nu mai scartaie deloc zici ca nu a scartait in viata lui
Am sa ma uit sa vad de unde vine sunetul si sa vad cum poate fi remediat, va tin la curent daca descopar ceva.
Am sa ma uit sa vad de unde vine sunetul si sa vad cum poate fi remediat, va tin la curent daca descopar ceva.
- Alex_Ntz
- Membru Bronz

Astazi nu a scartait absolut deloc, nu inteleg de ce, nici la mine nici la pasager dar cred ca este de la legatura in care intra centura, bucata aia mare de plastic neagra. Aseara am iesit in oras cu matizul si in timpul mersului la denivelari culmea acelasi sunet numai ca mult mai puternic si am strans cu mana cuplajul ala si nu se mai auzea nimic, cum dadeam drumu incepea iar. O sa vad ce solutie voi gasi la centuri sa le fac sa nu mai scartaie.
Apropo a schimbat cineva bateria de la cheie? La cheia care am folosit-o cel mai des a inceput sa mearga de la distante scurte 1-2 metri de masina, la aia de rezerva merge brici. Ce baterie trebuie pusa, de fapt in primul rand cum se desface, am incercat la amandoua telecomenzile si nu am reusit, trebuie bagata surubelnita sau poti si cu mana?
Apropo a schimbat cineva bateria de la cheie? La cheia care am folosit-o cel mai des a inceput sa mearga de la distante scurte 1-2 metri de masina, la aia de rezerva merge brici. Ce baterie trebuie pusa, de fapt in primul rand cum se desface, am incercat la amandoua telecomenzile si nu am reusit, trebuie bagata surubelnita sau poti si cu mana?
-
Dannyboy
Ia vezi daca te ajuta poza asta. Capacul ala se scoate cu mana destul de usor.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Alex_Ntz
- Membru Bronz

am reusit, multumesc...nu m-am gandit sa trag din partea cu lama cheii in sus, credeam ca trebuie tras in jos(culiseaza) ca la cheile de opel
- Alex_Ntz
- Membru Bronz

scartaitul de aude de la sistemul de prindere al centurii in caroserie...de jos de la piulita aceea, cred ca trebuie stransa
-
Dannyboy
Cand faci operatia asta ar fi bine sa ai la indemana si un spray lubrifiant. Dai un fas scurt si ai rezolvat problema.