De câteva zile, doar pe drumuri cu denivelari, deseori se aude un troncanit/zdragnait, pe spate, inclusiv la viteze mici. Am verificat deja roata de rezerva sa fie bine prinsa, bancheta spate etc. Sunetul aduce cu un arc care se destinde brusc. Rareori, acelasi sunet se aude si pe drum bun, in curbe (sensuri giratorii).
Masina are 5 ani si 38.000 km , in afara de filtre/ulei nu a avut nimic schimbat.
Am fost la un service, s-a gasit una bucata piatra prinsa intre spirele arcului spate dreapta, plus bielete antirului spate slabite. Pe amortizoare se vede putin ulei curs. In rest ... nu par sa fie probleme.
Ce recomandati : bielete antirului Meyle sau Lemforder ?
Stie cineva ce marca sunt cele originale ?
Troncanit pe spate
-
feedback
- Membru

- Tipul: i30
- Capacitatea cilindrică: 1396
- Combustibil: Benzina
- Anul fabricaţiei: 2010
-
Dannyboy
Re: Troncanit pe spate
Piesele sunt „originale” numai la momentul montarii in fabrica. Mobis este divizia de logistica a Hyundai, si se ocupa cu aprovizionarea de piese. Sa zicem ca masina se produce in 2010. Mobis cauta producator (pe baza fisei tehnice a reperului), si cand l-a gasit, acea piesa devine „originala”, dar asta nu inseamna ca va fi agreat acelasi producator si in 2011. Nimeni pana acum n-a putut sa-mi spuna ce producator ar face ceva original pentru masina asta tocmai din aceasta cauza. In service-uri piesa originala e cea cu holograma Mobis, dar nu apare nicaieri vreun nume de producator.
Imi pare rau, dar nu pot sa-ti dau vreun sfat.
Imi pare rau, dar nu pot sa-ti dau vreun sfat.
-
feedback
- Membru

- Tipul: i30
- Capacitatea cilindrică: 1396
- Combustibil: Benzina
- Anul fabricaţiei: 2010
Multumesc pentru raspuns.
Mecanicul la care am fost mi-a recomandat Meyle. Ca si costuri ar fi 2x75 + 50 ron manopera.
Mecanicul la care am fost mi-a recomandat Meyle. Ca si costuri ar fi 2x75 + 50 ron manopera.
-
Dannyboy
Daca nu vrei sa te murdaresti pe maini, pretul e bun la manopera.
Gasesti aici niste preturi pentru bielete. Iti faci o idee.
Interesant e producatorul Moog. A trebuit sa schimb un cap de bara la Corsa C si am comandat de acolo un cap Moog. Intrand pe site-ul lor, am ramas surprins pentru cate marci produce.
Gasesti aici niste preturi pentru bielete. Iti faci o idee.
Interesant e producatorul Moog. A trebuit sa schimb un cap de bara la Corsa C si am comandat de acolo un cap Moog. Intrand pe site-ul lor, am ramas surprins pentru cate marci produce.