PROBLEMA .i 30

Spaţioasă
Post Reply
CL03PZZ
Membru
Membru
Tipul: i 30
Capacitatea cilindrică: 1400
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2008

PROBLEMA .i 30

Unread post by CL03PZZ »

am un hyundai i30 ,1.4 benzina + gpl.de ceva timp am o problema la frana demana,si anume ramane blocata dreapta spate,am demontat etrierul dar nu am putut da discul de frana jos.am deblocat frana de mana si am decuplat cablul.are un carlig acolo.acum nu mai functioneaza frana de mana.
DAR am descoperit ca masina se duce la vale in viteza in toate treptele.in functie de cat de abrupta este panta.
a mai incercat cineva sa lase masina in frana de motor sau cum se numeste.fara sa ationeze frana de mana. as dori sa ma ajute cineva cu un raspuns.oare am nevoie de un test de compresie???
sper ca a inteles cineva jeluirea mea. ~X(
Dannyboy

Re: PROBLEMA .i 30

Unread post by Dannyboy »

Raspund la problema cu plecatul la vale. Sunt 2 cauze. Una ar fi ca iti patineaza ambreiajul, si a doua ca nu mai tine compresia in cilindri. Daca in momentul miscarii masinii se invarte si motorul, atunci de vina e pierderea compresiei. Asta ar insemna ca miscarea masinii se face in hopuri.
Razica
Membru Bronz
Membru Bronz
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1.6L/126 cp
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2011

Unread post by Razica »

si a mea face asa, de noua. eu am parcare subterana la servici si o pun pe rampa. odata am lasat o doar in viteza (intr-a I-a) si am vazut-o cu a smucit de 2 ori. masina avea atunci vreo 5000 km. m am dus am tras frana de mana si de atunci o asigur mereu cu frana de mana si bagata in viteza I. Precizez ca masina are 30.000km acuma si merge ca in prima zi. nu cred ca e o problema, sincer.
CL03PZZ
Membru
Membru
Tipul: i 30
Capacitatea cilindrică: 1400
Combustibil: benzina

Unread post by CL03PZZ »

da miscarea se face in hopuri.
deci ce credeti ca ar fi de facut.
masina are 76000 km.nu consuma ulei.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
Combustibil: Benzina
Status: Omul de serviciu

Unread post by Bog54 »

CL03PZZ wrote:da miscarea se face in hopuri.
deci ce credeti ca ar fi de facut.
masina are 76000 km.nu consuma ulei.
Ti s-a lasat motorul si este oarecum normal sa o ia sacadat la vale daca panta este foarte abrupta, la pante mai mici, seamana a scapare de compresie.
Post Reply