Revizie 7 ani

Post Reply
Dannyboy

Revizie 7 ani

Unread post by Dannyboy »

Azi 06.03.2014 facut revizie 7 ani la InterAuto Tech. Masina a intrat in service la 9.10 si a iesit la 11.00.
Inlocuire ulei motor 30 lei
Inlocuire filtru ulei 30 lei
Inlocuire filtru aer 20 lei
Inlocuire bucsi bara stabilizare spate 60 lei
Reglat caseta directie 40 lei
Materiale folosite 50 lei
Discount manopera 30% 54 lei
Preturile sunt rotunjite la leu.
Tras linie (cu TVA :D ) 175 lei
Uleiul si filtrele le-am adus eu.
Comentariile le faceti voi, eu nu.
ilie_v
Membru Platina
Membru Platina
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1399
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008
Status: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."

Re: Revizie 7 ani

Unread post by ilie_v »

La multi Km fara probleme, Dane!

In asti 7 ani ai schimbat antigelul sau lichidul de frana?
Dannyboy

Unread post by Dannyboy »

Lichidul de frana sigur a fost schimbat acum vreun an-doi, cand a fost beleaua cu pompa de frana. De antigel nu-mi amintesc nimic, insa baietii fac testarea antigelului si a lichidului de frana, asa ca nu-mi fac griji.
marius.zadara
Membru
Membru
Tipul: Accent
Capacitatea cilindrică: 1493
Combustibil: Diesel
Anul fabricaţiei: 2007

Unread post by marius.zadara »

Nu ii cunosc si nici procedurile lor, de aceea pot spune doar ce stiu, anume ca

- in privinta lichidului de frana, acesta se testeaza dpdv al temperaturii la care devine abur, iar procedeul este relativ simplu: se conecteaza la baterie dispozitiv care are la un capat un termometru care se introduce in rezervorul de lichid de frana si se tine acolo pana cand tester-ul zice ca e gata. La final, daca temperatura este sub 190 grade, atunci inlocuirea lichidului ar trebui sa fie o prioritate; intre 190 si 200 grade se considera ca lichidul este bun, iar peste 200 grade nici nu ar trebui sa se umble la el. Mobil 1 DOT 4 pe care l-am inlocuit in vara avea 210 grade. Ca dambla personala, prefer un termen maxim de 45.000 km / 3 ani, rezultand astfel 2 inlocuiri in cei 7 anisori de exploatare ai masinii.

- lichidul de racire se testeaza cu ajutorul unei "pipete" din comert, chestie simpla care se poate face si in regie proprie. Mai complicata e completarea, ca sa nu se depaseasca pragul de 60% concentratie maxima glicol, prag peste care nu se mai face racirea corect.

Inainte de a afirma mai mult, repet ca nu le cunosc procedurile, DAR niciuna din cele pe care le stiu si vazut prin service-uri (atat "albastre" cat si "universale") nu indica nimic despre gradul de ungere asigurat de cele doua lichide. Mai mult, inlocuirea antigelului ar trebui sa impuna si o spalare a circuitului, dar ... nu prea am vazut asa ceva.

Morala: 45.000 km / 3 ani maxim atat pentru lichidul de frana cat si antigel. Rezultatele sunt imediate iar eu nu regret niciuna din operatii.
Post Reply