Revizie 144000 km
-
Andrei Cismar
- Membru

- Tipul: Accent
- Capacitatea cilindrică: 1.4
- Combustibil: benzina
- Anul fabricaţiei: 2001
Revizie 144000 km
Azi vreau sa incep revizia la Hyundai Accent(motor 1341cm,an 2001,benzina).Azi am primit rar si mi-am tot inmatriculat-o.Cunostina mea de la rar mi-a zis ca trebuie sa imi schimb neaparat placutele de frana,cica spate dreapta nu prinde ca umea si frana de mana e cam varza,si sa-mi rezolv treaba cu fumu(scoate ceva fum).Totusi cu ceva interventii am primit cu brio rar (euro 3).As vrea sa schimb distributia,tot,ca sa nu mai mai am treaba.Daca ma puteti ajuta orice sfaturi sunt bine venite 
- Bog54
- Membru Platina

- Tipul: i30
- Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
- Combustibil: Benzina
- Anul fabricaţiei: 2008
- Status: Omul de serviciu
Re: Revizie 144000 km
Salut, cam greu de dat sfaturi. Poate te vor ajuta posesorii de Accent, eu am pus ceva documentaţie şi pote te ajută.
Nu ştiu ce aş putea să spun mai mult. Ai lua maşina SH, se pare, trebuie să vezi istoricul maşinii, când au fost schimbate ultima dată plăcuţele, ce bube au mai fost reparate şi schimbate, etc. Din ceea ce ştiu este că dacă de la plăcuţe nu se aude un zgomot metalic, ce ar indica tocirea lor, nu ar fi necesar să le schimbi. Distribuţia o schimbi numai dacă trebuie, vezi în cartea maşinii dacă nu a fost schimbată între timp. Ai AICI fisa tehnica pe km.
Nu ştiu ce aş putea să spun mai mult. Ai lua maşina SH, se pare, trebuie să vezi istoricul maşinii, când au fost schimbate ultima dată plăcuţele, ce bube au mai fost reparate şi schimbate, etc. Din ceea ce ştiu este că dacă de la plăcuţe nu se aude un zgomot metalic, ce ar indica tocirea lor, nu ar fi necesar să le schimbi. Distribuţia o schimbi numai dacă trebuie, vezi în cartea maşinii dacă nu a fost schimbată între timp. Ai AICI fisa tehnica pe km.
- razvante
- Membru Bronz

- Tipul: Lancer
- Capacitatea cilindrică: 1,6
- Anul fabricaţiei: 2007
Salut. Sa o luam pe rand. Ideea cu schimbarea distributiei nu e neaparat rea, mai ales ca nu stii mare lucru despre trecutul masinii. pe langa asta, schimba si curelele de transmisie sau accesorii precum si pompa de apa.
De asemenea frana de mana se poate strange, insa tamburii sau sabotii sigur sunt dusi la km astia daca nu au fost schimbati. Nu cred sa ai placute pe spate pentru ca la noi nu s-a vandut cu placute, iar daca e adus, din nou sansele sunt mici, dar te edifici dand roata jos.
Pentru fum, trebuie desfacut motorul, depinde si de culoare, pot fi doar ghidurile supapelor sau poate fi ceva mai rau.
De asemenea ca sa stai fara grija iti mai recomand urmatoarele:
schimbat toate lichidele: antigel, lichid servodirectie, frana+ambreiaj cu aerisire frumos.
refacere nivel freon instalatie aer conditionat;
verificare tren rulare;
In principiu cam atat. Poti urmari topicul despre masina mea, acelasi model cu a ta si iti mai faci o idee despre preturi de acolo.
De asemenea frana de mana se poate strange, insa tamburii sau sabotii sigur sunt dusi la km astia daca nu au fost schimbati. Nu cred sa ai placute pe spate pentru ca la noi nu s-a vandut cu placute, iar daca e adus, din nou sansele sunt mici, dar te edifici dand roata jos.
Pentru fum, trebuie desfacut motorul, depinde si de culoare, pot fi doar ghidurile supapelor sau poate fi ceva mai rau.
De asemenea ca sa stai fara grija iti mai recomand urmatoarele:
schimbat toate lichidele: antigel, lichid servodirectie, frana+ambreiaj cu aerisire frumos.
refacere nivel freon instalatie aer conditionat;
verificare tren rulare;
In principiu cam atat. Poti urmari topicul despre masina mea, acelasi model cu a ta si iti mai faci o idee despre preturi de acolo.
-
Dannyboy
Sper sa te lamuresc in problema cu franele spate. Atasez un fisier cu toate componentele sistemului de franare spate, precum si codurile pieselor.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Andrei Cismar
- Membru

Multumesc foarte mult pentru sfaturi.Istoricul masini nu il am(cu ce sa schimbat pe ea,alea alea) asa am decis sa incep revizia cu schimbarea placutelor de frana fata,tamburi..tot pentru ca imi apare martorul de bord de la frane,inclusiv cablul de la frana de mana,pentru cablul este rupt.Tocmai am aflat de pe un autocolant ca schimbul de ulei a fost facut acum 16000 km(ulei Castrol 10w40) deci trebuie schimbat.La distributie schimb tot kitu(pompa apa,accesorii).Asa cum a zis "Razvante" o sa schimb si toate lichidele si filtrele.Maine seara merg la un amic care e mecanic la o un service (Atp Exodus) sa imi spuna exact ce hibe are,pentru ca nu vreau sa am surprize pe drum.Asa ca toate acestea o sa le fac weekendu viitor pentru ca numai atunci imi permite bugetul
Mai am o problema,hurie ceva pe spate la roata din stanga,din cate am inteles poate fi rulmentul?daca nu zic bine va rog sa ma corectati.
O seara placuta in continuare
Mai am o problema,hurie ceva pe spate la roata din stanga,din cate am inteles poate fi rulmentul?daca nu zic bine va rog sa ma corectati.
O seara placuta in continuare
-
Dannyboy
Huruitul pe spate, cel mai probabil, vine de la rulment.
Daca ai nevoie de ceva coduri piese sa spui.
Si ficatul sa ti-l surprinzi tu!
Daca ai nevoie de ceva coduri piese sa spui.
Si ficatul sa ti-l surprinzi tu!
-
Gladiator
Andrei Cismar wrote: Mai am o problema,hurie ceva pe spate la roata din stanga,din cate am inteles poate fi rulmentul?daca nu zic bine va rog sa ma corectati.
........Salut .......pana nu desfaci si umbli la roata nu-ti dai seama ....dar dupa ce-ai zis tu , pare sa fie de acolo......daca esti hotarat sa-ti schimbi rulmentul pe spate - partea stanga.............parerea me a sa-i schimbi pe ambele parti , pentru ca acum il schimbi pe stanga....si dupa alta luna incepe sa-ti faca figuri cel dupa partea dreapta
...........la consumabile si ulei sa pui ce este mai bun si recomandat masinii tale ca are destui ..KM - etri.....tine aproape de Razvan ca poate sa-ti spuna multe despre masina.
...Succes in continuare , km-etri cat mai multi si fara probleme......
- razvante
- Membru Bronz

- Tipul: Lancer
- Capacitatea cilindrică: 1,6
- Anul fabricaţiei: 2007
Referitor la huruit intr-adevar trebuie desfacut intai. Eu asa am gresit cu rulementii fata, m-am grabit sa ii cumpar si de fapt huruitul se produsese din cauza ca un burduf al planetarei dinspre roata desi aprox nou (schimbat de ~30k km) a cedat si cursese vaselina din el. Daca tot i-am cumparat, i-am schimbat si pe ei si acum e totul ok.
Nu stiu cum e cu rulmentii pe spate insa daca vin cu butuci cu tot(si cam asa vin) sa te astepti la un cost >300 lei/roata.
Cu privire la ulei motor, ulei cutie, lichid de frana eu folosesc Motul si ti-l recomand, cu specificatia ca pentru uleiul de motor sa incerci sa revii la sintetic full adica 5w40. De asemenea inainte sa il schimbi i-ai face un bine sa torni peste vechiul ulei un motul engine clean (~60lei) sa lasi motorul sa mearga 20 de minute si apoi sa se dreneze vechiul ulei. Personal de cand folosesc dracia asta de ulei am impresia ca motorul a intinerit putin, se vede putin si la consum, si culmea nici nu il mananca la interval de schimb de 10k km.
Nu stiu cum e cu rulmentii pe spate insa daca vin cu butuci cu tot(si cam asa vin) sa te astepti la un cost >300 lei/roata.
Cu privire la ulei motor, ulei cutie, lichid de frana eu folosesc Motul si ti-l recomand, cu specificatia ca pentru uleiul de motor sa incerci sa revii la sintetic full adica 5w40. De asemenea inainte sa il schimbi i-ai face un bine sa torni peste vechiul ulei un motul engine clean (~60lei) sa lasi motorul sa mearga 20 de minute si apoi sa se dreneze vechiul ulei. Personal de cand folosesc dracia asta de ulei am impresia ca motorul a intinerit putin, se vede putin si la consum, si culmea nici nu il mananca la interval de schimb de 10k km.
-
Andrei Cismar
- Membru

Am revenit.scuzati de absenta.Am schimbat ulteiu,am bagat Castrol 10W40(107 lei 4L),am schimbat filtru de ulei,filtru aer,filtru polen,filtru benzina,garnitura capac culbutori,placute de frana(franele doar sambata,la fel si restu lichidelor :d).Un total de 350 lei.Mecanicu meu de la Mercedes a zis ca distribuita trebuie desfacuta si vazut daca are hibe.Astea doar sambata.Cablul de la frana de mana nu e rupt,doar trebuie intins.Cu huruitu de pe spate,inca nu mi-am cumparat rulment pana nu desfac sa vedem ce e acolo.Acum imi caut oglinda stanga electrica si incalzita si semnalizare aripa stanga,careva nu au incaput de ele,bineinteles din dezmembrari ca noi ma cam ustura la buzunar.Mi am achizitionat si 4 cauciucuri michelin de vara.Mai am o problema cu stergatorul de pe spate,nu merge,o fi de vina motorasu?
-
Dannyboy
Ia un aparat de masura si verifica daca ajunge curent in mufa de la motorul stergatorului. Daca ajunge e nasol, dar daca nu, te pui pe verificat conexiuni. Sigurantele presupun ca le-ai controlat.
-
valy-oe
- Tipul: accent
- Capacitatea cilindrică: 1600
- Anul fabricaţiei: 2006
Salut,
Dupa ce m-am confruntat cu problema preturilor de la hyundai am decis sa fac revizia la un mecanic din bd-ul ghencea si sa bag un ulei 5W40 insa nu stiu ce sa aleg intre mobil1 si xado care cica ar fi foarte bun,mai am de schimbat filtru de ulei,filtru aer,filtru polen,filtru benzina,placute de frana,pasaj roata dreapta .Ma confrunt cu problema alegerii producatorilor de filtre si diferentele dintre ele.Unii zic sa pun mann altii nipparts alti spun ca mann nu sunt chiar bune ca au curs alti ca nipparts sunt made in china si sunt prost fabricate .Voi ce ulei ati bagat si ati fost multumiti?Poate imi dati cateva sfaturi din experienta pentru ca sunt putin nehotarat.Oare originale de hyundai sunt mai bune filtrele?
http://www.inspectieauto.ro/detalii-pro ... TS/2846904
http://www.inspectieauto.ro/detalii-pro ... ER/1063506
Dupa ce m-am confruntat cu problema preturilor de la hyundai am decis sa fac revizia la un mecanic din bd-ul ghencea si sa bag un ulei 5W40 insa nu stiu ce sa aleg intre mobil1 si xado care cica ar fi foarte bun,mai am de schimbat filtru de ulei,filtru aer,filtru polen,filtru benzina,placute de frana,pasaj roata dreapta .Ma confrunt cu problema alegerii producatorilor de filtre si diferentele dintre ele.Unii zic sa pun mann altii nipparts alti spun ca mann nu sunt chiar bune ca au curs alti ca nipparts sunt made in china si sunt prost fabricate .Voi ce ulei ati bagat si ati fost multumiti?Poate imi dati cateva sfaturi din experienta pentru ca sunt putin nehotarat.Oare originale de hyundai sunt mai bune filtrele?
http://www.inspectieauto.ro/detalii-pro ... TS/2846904
http://www.inspectieauto.ro/detalii-pro ... ER/1063506
-
Dannyboy
Daca ai curiozitatea, citeste topicul legat de service-uri. Multi dintre noi apelam la InterAuto Tech. Daca vrei descriere intr-un cuvant, ar suna „profesionalism”.
Ca ulei iti recomand Motul. Sunt la al doilea schimb cu acest ulei si sunt foarte multumit. Legat de consumabile, sunt cateva magazine online la care apelam, sau, daca esti mai comod, Le poti achizitiona de la service-ul mai sus pomenit. Preturile sunt de mult bun-simt.
Duminica avem intalnire la Polivalenta. Poate ne vizitezi.
Ca ulei iti recomand Motul. Sunt la al doilea schimb cu acest ulei si sunt foarte multumit. Legat de consumabile, sunt cateva magazine online la care apelam, sau, daca esti mai comod, Le poti achizitiona de la service-ul mai sus pomenit. Preturile sunt de mult bun-simt.
Duminica avem intalnire la Polivalenta. Poate ne vizitezi.
- ilie_v
- Membru Platina

- Capacitatea cilindrică: 1399
- Anul fabricaţiei: 2008
- Status: "Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."
Eu abia ce am facut revizia de 90.000 si am mers pe CASTROL 5W-40, toate piesele (inclusiv distributia) + uleiul luate de la service Interautotech.

-
Dancu
- Capacitatea cilindrică: 1341
- Anul fabricaţiei: 2005
Am o problema mai delicata la Hiunday Accent 2005
Buna ziua, vreau sa va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi din ce cauza masina mea cand o accelerez putin mai tare motorul da sa moara ( ca atunci cand este inecat ). Saptamana trecuta mecanicul de la service a spus ca este din cauza supapelor la care mi-a dat chiuloasa jos si am dus-o la rectificat care de acolo a spus ca este uzat axul cu came si intradevar avea o uzura destul de mare, dar din pacate masina mea a mers doar o jumatate de zi in care nu mi-a intrerupt, iar acum face aceleasi simptome. Daca aveti idee din ce cauza poate avea aceste probleme ca am bagat o suma destul de mare in perioada aceasta.
Va multumesc.
Va multumesc.
-
Dannyboy
Te rog sa ma ierti, insa din povestirea ta deduc faptul ca ai fost la vreun mecanic de combine sau tractoare, desi sunt convins ca si aceia s-ar fi descurcat. Daca vrei sa dai chiuloasa jos, intai dai capacul de culbutori, ca altfel nu ajungi la prezoanele chiuloasei. Când ai capacul dat jos, prima piesa care iti sare in ochi e axa cu came. Iti imaginezi ca prima chestie observabila e uzura camelor. Acum incepi sa-ti pui problema cum de a aparut uzura. Piesa cu care cama vine in contact e culbutorul. Ti s-a spus cumva daca si aceasta piesa are uzura?
In alta ordine de idei. Masina a fost bagata la o diagnoza computerizata? Chestia asta iti spune cu siguranta care e problema.
Imi pare rau, dar alta forma de lamurire nu am. Daca erai din Bucuresti ne întâlneam si bagam o diagnoza (am un astfel de aparat) pe masina, macar aveam o idee despre ce e vorba.
In alta ordine de idei. Masina a fost bagata la o diagnoza computerizata? Chestia asta iti spune cu siguranta care e problema.
Imi pare rau, dar alta forma de lamurire nu am. Daca erai din Bucuresti ne întâlneam si bagam o diagnoza (am un astfel de aparat) pe masina, macar aveam o idee despre ce e vorba.