Intrebari

Spaţioasă
marius_preda2004
Membru
Membru
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1582
Combustibil: Diesel
Anul fabricaţiei: 2007

Re: Intrebari...

Unread post by marius_preda2004 »

Si mi-au mai trimis acum unii o oferta.
pret 160 ron si cica sa caut pe google sa vad poza dupa codul 54610-2h000 :))
Dannyboy

Unread post by Dannyboy »

Ia vezi ce piesa iti trebuie d-aci...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
marius_preda2004
Membru
Membru

Nu stiu care e flansa Dane :(
Conform raspunsului primit de la un site cu piese, mi-ar trebui INSULATOR ASSY-STRUT.
Asta e flansa? :)
Din cauza lui asta se aude bataie fier pe fier la amortizoare?
Dannyboy

Ma tot uit la ansamblu si inclin si eu sa zic acelasi lucru. Problema e urmatoarea: ai unde sa faci lucrarea? Ai de unde sa iei piesa? Daca iti spun ca exista un service care poate rezolva problema fara greseala si poate achizitiona piesa la un pret decent? Ce parere ai?
marius_preda2004
Membru
Membru

NU ma costa nimic sa analizez oferta si iti si multumesc pentru intentiile bune ;)
Te sun maine si vorbim.
Seara buna!
Alex_Ntz
Membru Bronz
Membru Bronz
Tipul: I30
Capacitatea cilindrică: 1.4/109 CP
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2008

Unread post by Alex_Ntz »

cred ca si la mine este aceeasi problema, sapt viitoare intra in service pt constatare, iar apoi am sa caut pe undeva sa o schimb, sa-mi spui si mie cat te-a dus
serghey24
Membru
Membru
Capacitatea cilindrică: 1600
Anul fabricaţiei: 2010

Unread post by serghey24 »

Salut.
Sunt si eu nou pe forum-ul acesta(am achizitionat 2 I30, unul pt. mine si unul pt mama, amandoua luate SH la cca 38.000km, din tara).
Am si eu aceeasi parere: masina e buna dar e enervanta treaba cu becurile faza scurta(deja am schimbat unul si azi s-a ars celalalt, tot la aceeasi masina).
Eu as propune sa facem "o sesizare"(cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine), deoarece din cate am inteles problema se poate remedia definitiv(nu sunt chiar de specialitate dar de pe la altii am inteles ca ar fi vorba de o usoara supratensiune in instalatia electrica, de aceea si lumina e mult mai alba ca la alte masini echipate cu becuri similare). Daca poate lamuri careva mai in tema problema, as fi recunoscator.
Si cum majoritatea masinilor sunt inca in garantie, poate nici nu ar fi costisitor pt. noi, proprietarii.
Partea care nu imi place mie la schimbatul becurilor acasa e ca orice ai face tot trebuie sa demonterzi farul din suruburi. Si suruburile acelea nu cred ca au fost gandite sa tot fie desfacute. Plus ca soclurile de la becuri se cam largesc daca tot tragi de ele sa schimbi becurile.
Ce ziceti?

A, si inca ceva. Una din masini e un diesel 6 viteze 115 CP, varianta hatch. Am testat-o ieri pe autostrada si pot afirma ca mai mult de 160km/h nu poate(pedala la podea, viteza a 6-a, tinut acolo cca 2 km). Si mie asta mi se pare relativ modest pt. o masina de 115 CP. Cea pe benzina, 1.4 litrii, atingeas in aceleasi portiuni 180 km/h.
Eram singur in masina, rezervorul era aproape gol, deci nu poate fi pusa pe seama incarcarii masinii
Daca are vreunul motorizare similara si a testat-o va rog sa ma ajute cu impresii.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina
Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
Status: Omul de serviciu

Unread post by Bog54 »

welcome printre noi, în primul rând.
Referitor la diesel, nu pot comenta, eu deţin o benzinară cu care am atins 203 km pe ceas, 198 km real.
Cu becurile deasemeni nu am avut probleme, am deja 4 ani şi nu am schimbat niciodată.
Dannyboy

In primul rand bine ai venit. Exista un topic de prezentare a masinilor in care poti sa expui problemele punctual.
Acum la „cestiune”.
Legat de becuri, nu poate exista o supratensiune in nici un circuit al masinii decat in situatia in care regulatorul e dereglat. S-ar putea ca la tine sa fie o problema la releele becurilor. Mie in 4 ani si ceva mi s-au ars doar o data. E o operatie putin mai dificila pentru cineva fara mari abilitati tehnice de a schimba becuri, dar se poate face chiar fara probleme.
Spui ca ai un CRDI in 6 trepte care nu depaseste viteza de 160 KM/H. Asta e intr-adevar o problema, am aceeasi motorizare dar cutia e in 5, si niciodata n-a avut ezitari in a atinge viteza de 190 cu 4 persoane si oarece bagaj. Sfatul meu e sa te duci sa ti se faca o diagnosticare a masinii inainte de a te apuca de facut scandal, sa nu cumva sa te trezesti ca vechiul proprietar a facut vreun chiptuning care a nenorocit masina. Nu de alta dar n-ai fi primul care pateste asta.
Legat de viteza maxima a masinii tale, ai observat cumva daca turatia sare de 3000?
marius_preda2004
Membru
Membru

Bine ai venit.
Intaresc ce a spus Dan, si eu am aceeasi motorizare ca a ta, dar in 5 trepte si am mers cu 180 fara probleme.
Vezi sa nu ai probleme la turbina ;)
marius_preda2004
Membru
Membru

Ghici ghicitoarea mea:
Cum se numeste piesa care face legatura intre puntea spate si fuzeta. Cica regleaza convergenta rotilor (spate).
Arata cam asa:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dannyboy

Eu zic ca nu regleaza nimic, e bieleta antiruliu. In 10 minute se schimba.
marius_preda2004
Membru
Membru

Nu nu, bieleta antiruliu se vede mai in spate, in dreapta la asta incercuita de mine.
Cateodata, pentru momente scurte de timp, ma enerveaza ca am masina straina :P
RaiMaN
Membru Bronz
Membru Bronz
Tipul: Sportage
Capacitatea cilindrică: 1.7
Anul fabricaţiei: 2017

Unread post by RaiMaN »

@serghey24: Eu am CRDI 1.6 cu 6 trepte, dar pe KIA... ajunge la 200 pe ceas fara probleme :) 160-70-80 ii dau constant...
serghey24
Membru
Membru
Capacitatea cilindrică: 1600
Anul fabricaţiei: 2010

Unread post by serghey24 »

Multumesc de urari.
Legat de eventualele tuninguri facute de anteriorul proprietar:
Nu pot fi sigur ca nu a umblat dar ma indoiesc(masina a fost drive test la o reprezentanta Hyundai din tara de unde am si cumparat-o). Si nu cred ca ar fi umblat sa o faca mai lenta. Probabil o fi vreun filtru ce a "uitat" sa il schimbe.
Legat de turatii, motorul se tureaza normal(acesta e al 4-lea diesel ce il conduc). Si de tras trage normal. In toate treptele de viteza pot sa o urc in tuaratii fara probleme pana aproape de zona rosie. In a 6-a in schimb nu reusesc sa trec de 3500(parca acolo se atinge viteza de 160km/h). Poate ar fi trebuit sa o urc mai sus in treptele inferioare si abea de pe la 120 sa ii dau a 6-a.
Eu, din obisnuinta, incerc sa umblu cat pot mai mult in viteze superioare, de aceea de pe la 70 ii dau a 6-a si poate are vreo legatura.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina
Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
Status: Omul de serviciu

Unread post by Bog54 »

Nu ştiu ce să-ţi spun. Eu din principiu nu merg cu maşina subturată dar eu am benzinar, oricum cred ca la 70 cu a 6-a nu este bine, presupun ca la 70 ar trebui sa ai a 4-a, cu indugenta la drum lung a 5-a. Poate de aici cauza
Radu_dac
Membru Platina
Membru Platina
Capacitatea cilindrică: 1,4L
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2011

Unread post by Radu_dac »

Bine ai venit printre noi si multi km. cu noile achizitii.Parerea mea e ca la 70 e mult si a -5 a,da fiecare are stilul lui, asa ca nu comentez asta.Consultatii mecanice nu prea se dau pe nevazute,o vizita la un service autorizat ar fi o solutie ideala.Bafta si toate cele bune.
Radu_dac
Membru Platina
Membru Platina
Capacitatea cilindrică: 1,4L
Combustibil: benzina
Anul fabricaţiei: 2011

Unread post by Radu_dac »

Bogdane ai fost mai rapid ,postarea mea a venit tarziu - intru totul de acord cu Dan si cu tine.
Gladiator

Unread post by Gladiator »

Salut.......bine ai venit in randurile noastre..... f:1 .........legat de problema ta ....masina este in garantie?......incearca sa bagi testerul pe masina.. :) ............fiind motorul diesel mergi ceva mai spotiv , schimba vitezele peste 2500 rot.......sa nu mai mergi cu masina ...subturata.... X_X .......iar ca sfat sa bagi in motorina...o solutie spalare injectoare pentru motoare diesel de la LIQUI MOLY cod 2186...... :-?? ......sa schimbi filtrele de aer, motorina , ulei , ploen, si uleiul de la motor....chiar daca ei au zis ca au facut asa ceva..........eu unul asa faceam daca eram in locul tau.

.....PS.. sa nu creada admini ca le fac recla ma la LM....... [-X .......@serghey24 ....spun asta ca la masina din semnatura, cand am luat-o nu fugea mai mult de 130 km /h......[.specific ca este an de nastere 2002...iar la tine 2009 sau 2010 este tanara ].....am curatat la ea galerie de admisie.....clapeta de acceleratie......senzor de la galeria de admisie......Ce-am gasit - vazut acolo , am zis ca nu este adevarat.....funingine amestecata cu ulei = un fel de marmelada care nu mai dadea voie la clapeta de acceleratie sa-si faca treaba......dupa curatare masina parca zburda ....avea parca alt mers
.......Ce-am patit eu cu Opelul.....nu este valabil sau obligatoriu si la tine......dar cam asta patim la motoarele diesel... :-o
.....SUCCES in continuare........si asteptam detalii daca ai facut-o sa fuga peste 160km/ h..... :-BD
Gladiator

Unread post by Gladiator »

Post Reply