Problemă electrică haion

Spaţioasă
Post Reply
Florin25septembrie
Membru
Membru
Tipul: I30CW
Capacitatea cilindrică: 1591
Combustibil: Benzina
Anul fabricaţiei: 2009

Problemă electrică haion

Unread post by Florin25septembrie »

Buna ziua,

O schema electrica se poate?
Mă interesează mai mult pentru contactul de la capota, nu mai funcționează corect ori cei care au montat alarma au taiat ceva ca nu se mai aprinde in bord cand deschizi capota si cand închid mașina cu telecomanda de pe cheie nu mai confirma cu avaria.

Multumesc.
Dannyboy

Re: Problemă electrică haion

Unread post by Dannyboy »

Cand s-a umblat la masina, ti-au taiat ceva fire? Sunt alarme care au modul Valet, ala poate opri semnalizarile sa se aprinda. Eu zic sa dai navala inapoi sa rezolve aia problema. Eu mai caut ceva documentatii.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina
Tipul: i30
Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
Anul fabricaţiei: 2008
Status: Omul de serviciu

Unread post by Bog54 »

Florin25septembrie wrote:....Mă interesează mai mult pentru contactul de la capota.....
Cred că te refereai la haion, capota nu are astfel de contact.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina

Unread post by Bog54 »

Vezi poate te ajută asta. Este partea electrică de la închizătoarea haionului.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Florin25septembrie
Membru
Membru

Buna,

Nu pentru haion dar multumesc si pentru ceasta informatie.
Pentru contactul de la capota am nevoie care se afla pe partea dreapa langa vasul de expansiune lichid racire.
Masina a venit din fabrica cu inchidere centralizata cu telecomanda pe cheie pliabila I30CW confort parca asa ii spunea atunci.

Multumesc.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina

Unread post by Bog54 »

Exemplifică. A ta are posibilitatea să o deschizi capota din telecomandă? Este prima oară când aud aşa ceva, sau te referi doar la contactul care arată că capota este închisă, lucru care îţi arată la bord
Dannyboy

Florin25septembrie wrote: Pentru contactul de la capota am nevoie care se afla pe partea dreapa langa vasul de expansiune lichid racire.
S-ar putea sa te contrazic aiurea, dar n-am intalnit, si nici auzit, sa existe martor in bord pentru capota motor deschisa. In schimb e martor pentru hayon. Contactul ala de capota e pentru alarma cu care a venit masina „din fabrica”. Fa o incercare. Lasa capota deschisa, inchide toate usile, apasa cu mana contactul de capota si inchide masina cu telecomanda de pe cheia pliabila. Asteapta 30 secunde, dupa care elibereaza contactul. In mod normal alarma (claxonul) incepe sa chiraie.
Florin25septembrie
Membru
Membru

Bog54 wrote:Exemplifică. A ta are posibilitatea să o deschizi capota din telecomandă? Este prima oară când aud aşa ceva, sau te referi doar la contactul care arată că capota este închisă, lucru care îţi arată la bord

Nu are posibilitatea sa o deschizi (capota) din telecomanda doar sa descui portbagajul si restul rămâne încuiat.
Așa este martorul din bord ca este deschisă capota nu mai apare.
Am încercat sa vad daca alarma din fabrica funcționează si nu a mers daca am încuiat din telecomanda si am deschis capota pentru ca nu confirma (avaria clipoceste) dar daca am ținut cu degetul aparat contactul a funcționat si alarma si am avut si confirmare.
Am găsit ca nu atingea capota contactul, cred ca lipsa un tempon care se prinde de capota. Am improvizat unul din cauciuc si banda dublu adeziva si acum funcționează. :-BD
Dar martorul din bord tot nu funcționează. Cred ca cei de la service au anulat ceva, asta acum 3 ani când am cumpărat mașina si au montat alarma, nu am verificat pana acum câteva zile când nu a mai funcționat alarma din cauza bateriei care ar trebui schimbata #:-s . Din cauza asta caut o diagrama a instalației electrice.
Dannyboy

Iti mai spun o data. Capota motor nu are semnalizare pe bord. Poti sa cauti tot ce doresti, o schema nu te va lamuri. Pot eu sa-ti dau un PDF legat de electrica masinii, dar nici acolo nu spune ceva de capota, doar usi si hayon. Echiparea masinii mele nu a inclus senzori de ploaie, oglinzi retractabile automat, cruise-control si navigatie. Dar am TPMS, avertizare ardere lumini stop si lumini automate noapte, pe langa ceea ce stii in mod normal. Dar nu am avertizare de capota, si nimeni din cei pe care ii cunosc, detinatori de i30, nu are asa ceva.
Bog54
Membru Platina
Membru Platina

Unread post by Bog54 »

Eu până acum nu am observat că nu există martor de capotă deschisă :)) M-am uitat şi întradevăr, capotă deschisă nu este indicată pe maşinuţa de la bord, deci nu există =))
Florin25septembrie
Membru
Membru

Poate aveți dreptate dar eu tot am impresia ca a funcționat când am luat mașina, poate îmi joaca mie memoria farse:) . Totuși as dori schema .
Dannyboy

Tenacitatea poate fi o virtute. Uite schema.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Post Reply