Troncănit pe partea dreaptă
- Bog54
- Membru Platina

- Tipul: i30
- Capacitatea cilindrică: 1,6/122 CP
- Combustibil: Benzina
- Anul fabricaţiei: 2008
- Status: Omul de serviciu
Troncănit pe partea dreaptă
De câteva zile sesizez nişte troncăneli pe dreapta. Nu pot să le localizez nici măcar dacă este în faţă sau în spate, doar undeva pe dreapta. M-am gândit că sunt de la platicile de pe portire, stălp, portbagaj sau haion, dar se pare că sunt totuşi de la ceva bucşi . Când am făcut revizia şi ITP-ul nu au sesizat nimic, dar totuşi...... În special atunci când trec prin diferite denivelări, partea dreapta este mai zgomotoasă, într-un cuvânt, cam troncăne. Nu am avut pănă acum schimbate niciodată bucşile sau bieletele antiroliu dar la verificări nu aveau joc.
O să mă mai duc prin service să văd de la ce sunt aceste troncănituri.
La voi se aude ceva?
O să mă mai duc prin service să văd de la ce sunt aceste troncănituri.
La voi se aude ceva?
- eco_ionut
- Membru Platina

- Tipul: Logan
- Capacitatea cilindrică: 1,5l
- Combustibil: Motorina
- Anul fabricaţiei: 2006
Re: Troncănit pe partea dreaptă
La mine deocamdata nimica. Dar eu am mai putini km decat tine. Oricum sa ne spui ce ai gasit.
- ucinrov
- Membru

- Capacitatea cilindrică: 1,6/115 CP
A mea troncane de cand am luat-o, noua fiind!Dar pe partea stanga, si nu bucsele sunt cauza .... nici acum nu stiu exact care-i problema de fapt.
Am rulati 50.000 km pana acum si nu troncane nimic altceva decat ala de care am pomenit.La revizia de 40.000 au fost schimbate "bucse bara stabilizatoare fata" din pricina uzurii,atat.La tine bogdane, nu stiu ce sa zic .... du-o la verificare, na.
Am rulati 50.000 km pana acum si nu troncane nimic altceva decat ala de care am pomenit.La revizia de 40.000 au fost schimbate "bucse bara stabilizatoare fata" din pricina uzurii,atat.La tine bogdane, nu stiu ce sa zic .... du-o la verificare, na.
- eco_ionut
- Membru Platina

Bog, ai aflat de la ce era?
- Bog54
- Membru Platina

Nu am mai fost. Poate săptămâna viitoare. Am avut de alergat prin alte părţi.
Vă ţin la curent cu rezolvarea atunci când o voi avea.
Vă ţin la curent cu rezolvarea atunci când o voi avea.
- Brill
- Membru

- Tipul: CEED
- Capacitatea cilindrică: 1,6
- Anul fabricaţiei: 2009
Si eu am avut un troncanit in fata. Am fost cu ea la revizia de 15.000 si au constatat ca piulitele de la telescoape erau slabite. Practic mecanicul le invirtea cu mina. Si tot asa se auzea si la mine la denivelari.
- alpinad
- Membru

- Tipul: CEED
- Capacitatea cilindrică: 1,4
eu am patit-o de doua ori!au fost bieletele!una anul trecut[stanga] si respectiv anul asta[dreapta]!
juma' de ora pierdut in service,schimbat pe garantie!
juma' de ora pierdut in service,schimbat pe garantie!
- Bog54
- Membru Platina

Acum depinde şi ce fel de troncănitură se aude. Eu am zis că se aud nişte trocanituri dar nu pot să ştiu dacă erau la fel.
Oricum merci pentru sfaturi, trebuie să le verific. Tot ceea ce ştiu este că am verificat bucşile şi bieletele antiroliu şi la alt service de lângă mine, fiimd prieten cu patronul şi mi-au zis că nu au joc. Eram lângă mecanic când încerca şi cu levierul să vadă dacă au joc. Dar mai ştii? O să mai merg în service să mai verifice încă o dată.
Oricum, nu se aude foarte tare, doar diferit faţă de stg maşinii. Poate că mi se pare
Oricum merci pentru sfaturi, trebuie să le verific. Tot ceea ce ştiu este că am verificat bucşile şi bieletele antiroliu şi la alt service de lângă mine, fiimd prieten cu patronul şi mi-au zis că nu au joc. Eram lângă mecanic când încerca şi cu levierul să vadă dacă au joc. Dar mai ştii? O să mai merg în service să mai verifice încă o dată.
Oricum, nu se aude foarte tare, doar diferit faţă de stg maşinii. Poate că mi se pare
- Acc3nt
- Membru Argint

- Tipul: Ioniq 5
- Capacitatea cilindrică: 0000
- Combustibil: Electric
- Anul fabricaţiei: 2021
Este posibil sa fie si de la centura, la mine are momente cand loveste piesa, aceea se fixeaza in locasul dintre scaune, de stalp, intind mana ii schimb pozitia si gata.
La inceput am zis ca e scaunul, dar apoi mi-am dat seama si gata a tacut
La inceput am zis ca e scaunul, dar apoi mi-am dat seama si gata a tacut
- eco_ionut
- Membru Platina

Apropo de troncanituri pe la masina. Asta primavara tot se auzeau pe dreapta niste zgomote ciudate. Am fost la Expozitiei si au schimbat bieleta antirului pe dreapta.
Azi dimineata am fost si cu stanga si am inteles ca au si reglat ceva pe la caseta de directie.
In fine totul a fost pe garantie deci sunt foarte multumit.
Bogdane la tine ai aflat ce era pana la urma?
Azi dimineata am fost si cu stanga si am inteles ca au si reglat ceva pe la caseta de directie.
In fine totul a fost pe garantie deci sunt foarte multumit.
Bogdane la tine ai aflat ce era pana la urma?
- Bog54
- Membru Platina

la mine troncăne toatăeco_ionut wrote:...Bogdane la tine ai aflat ce era pana la urma?
Şi de aia îmi place Hyundai, că simţi că ....... este vie
-
feedback
- Membru

- Capacitatea cilindrică: 1396
- Anul fabricaţiei: 2010
Odata cu venirea frigului, a reinceput si i30-ul meu sa troncane pe dreapta spate. Nu tare, doar la hopuri si mai ales când e rece. La inceputul verii, la revizie, deja nu mai troncanea. Verificarea s-a facut ochiometric + o scula de precizie (a se citi ranga).
Sigur nu este de la :
- haion
- roata de rezerva + scule
- scaune spate
- burdufurile de suprasarcina, toate 4 au fost deja lipite pe garantie ; am si verificat, sunt bine prinse la locul lor
- orice altceva din portbagaj (acesta fiind gol)
Sigur are legatura cu frigul.
Sigur nu este de la :
- haion
- roata de rezerva + scule
- scaune spate
- burdufurile de suprasarcina, toate 4 au fost deja lipite pe garantie ; am si verificat, sunt bine prinse la locul lor
- orice altceva din portbagaj (acesta fiind gol)
Sigur are legatura cu frigul.
-
feedback
- Membru

Procedura de lipire apare aici : viewtopic.php?f=178&t=376
Pe foaia de service, la mine apare ceva de genul "lipire burdufuri de suprasarcina". Si s-a facut la toate 4 rotile.
Pe foaia de service, la mine apare ceva de genul "lipire burdufuri de suprasarcina". Si s-a facut la toate 4 rotile.
-
Dannyboy
E interesant. Chestia aia e burduful de protectie al amortizorului. Si mai interesant e ca documentul face referire la defectiunea aparuta la o Elantra din 2006 din Azerbaidjan. Cel putin asa indica VIN-ul din documentatie 
Toata chestia asta nu poate sa produca vreun trancanit, in schimb poate sa cauzeze uzura prematura a amortizorului.
Toata chestia asta nu poate sa produca vreun trancanit, in schimb poate sa cauzeze uzura prematura a amortizorului.
-
feedback
- Membru

Te asigur ca troncane la hopuri. Nu tare, dar daca esti atent ... se aude.
Chestia interesanta, e ca uneori, acestea ramâneau agatate, aparent fiind lipite. Daca vrei sa fii sigur 100% , tragi cu mâna de ele, in jos.
La mine s-au desprins doar pe spate. La service i-am rugat sa verifice si pe fata. Ulterior mi-au spus ca pe fata inca nu erau dezlipite, dar nici mult nu mai aveau
Chestia interesanta, e ca uneori, acestea ramâneau agatate, aparent fiind lipite. Daca vrei sa fii sigur 100% , tragi cu mâna de ele, in jos.
La mine s-au desprins doar pe spate. La service i-am rugat sa verifice si pe fata. Ulterior mi-au spus ca pe fata inca nu erau dezlipite, dar nici mult nu mai aveau
- flomar
- Membru Argint

- Tipul: Accent
- Capacitatea cilindrică: 1,5
Interesanta metoda de rezolvare cu piliciul!
Pot sa o aplic cu succes si la amortizoarele de Hyundai Accent
E adevarat ca la noi se sparg pe lungimea protectiei si sunt aidoma unor cilindri, deci nu tuburi gofrate (burdufuri) ca la voi. Cand schimb pneurile le investighez si... siliconez. Daca va mai fi cazul, pentru ca tocmai le-am schimbat!
@feedback: troncanitul nu poate sa fie de la faptul ca uleiul din amortizoare devine mai vascos la temperaturi mici?
De exemplu la mine la Accent apare un scartait primavara si toamna cand este multa umezeala in atmosfera. Provine de la actionarea ambreiajului si se rezolva anual prin ungere superficiala cu un spray. Interesant e ca scap si de scartaiala, dar simt si ca merge mai usor pedala.
Pot sa o aplic cu succes si la amortizoarele de Hyundai Accent
@feedback: troncanitul nu poate sa fie de la faptul ca uleiul din amortizoare devine mai vascos la temperaturi mici?
De exemplu la mine la Accent apare un scartait primavara si toamna cand este multa umezeala in atmosfera. Provine de la actionarea ambreiajului si se rezolva anual prin ungere superficiala cu un spray. Interesant e ca scap si de scartaiala, dar simt si ca merge mai usor pedala.
-
feedback
- Membru

Posibil si asta. Nu contest, probabil ca amortizoarele lucreaza diferit, in functie de temperatura.flomar wrote:@feedback: troncanitul nu poate sa fie de la faptul ca uleiul din amortizoare devine mai vascos la temperaturi mici ?
Doar ca la i30, suspensia spate este independenta. Si intreb ... de ce cleompane doar pe dreapta ? De ce nu si pe stânga ?
Bine, intrebarea este retorica ... având in vedere ca nici cei din service nu mi-au putut raspunde.
- flomar
- Membru Argint

- Tipul: Accent
- Capacitatea cilindrică: 1,5
Asa si eu am un donganit la roata de pe dreapta spate. Eu am pus-o pe seama unei bavuri la discul de frana, tocmai strunjit. Logica mea nu a fost buna, pare-se ca discul e... ovalizat. Nu credeam intr-un astfel de defect, desi multi s-au vaitat inaintea mea, dar o sa vad astazi la service daca intr-adevar asta ar fi cauza.
Ce vreau sa scot in evidenta? Cauzele pot fi multiple, vorbim de un ansamblu si nimeni nu risca sa emita ipoteze pe... banii clientului. Eu m-am pus sa pilesc marginea discului fara succes, baietii in service mi-au tesit placutele pe marginea exterioara, acum urmeaza discul. Alti bani, alta distractie, dar voi fi foooooaaaarte fericit dupa ce se va rezolva. Vreau sa am din nou placerea condusului, mai ales ca am placute noi pe toate rotile
Acum doar pun piciorul pe pedala de frana si deja ea reactioneaza.
De cand m-am intors de la revizie ambreiajul, frana imi merg mult mai usor, practic acum doar "mangai" masina ca ea sa-mi raspunda
Acum am realizat diferenta intre o masina veche de 5 ani si una noua, mai bine zis una innoita
Ce vreau sa scot in evidenta? Cauzele pot fi multiple, vorbim de un ansamblu si nimeni nu risca sa emita ipoteze pe... banii clientului. Eu m-am pus sa pilesc marginea discului fara succes, baietii in service mi-au tesit placutele pe marginea exterioara, acum urmeaza discul. Alti bani, alta distractie, dar voi fi foooooaaaarte fericit dupa ce se va rezolva. Vreau sa am din nou placerea condusului, mai ales ca am placute noi pe toate rotile
De cand m-am intors de la revizie ambreiajul, frana imi merg mult mai usor, practic acum doar "mangai" masina ca ea sa-mi raspunda
Acum am realizat diferenta intre o masina veche de 5 ani si una noua, mai bine zis una innoita
- Bog54
- Membru Platina

Am verificat şi eu acest lucru.feedback wrote:...Doar ca la i30, suspensia spate este independenta. Si intreb ... de ce cleompane doar pe dreapta ? De ce nu si pe stânga ?
Bine, intrebarea este retorica ... având in vedere ca nici cei din service nu mi-au putut raspunde.
Faptul că troncăne pe partea dreaptă se datoreză
1. Pe partea stângă se află conducătorul auto şi suspensia simte acest lucru, astfel că amortizoarele din stânga sunt mai comprimate.
2. Partea dreaptă este în general, partea care se uzează cel mai repede la o maşină, inclusiv la articulaţii şi asta din cauză că dreapta maşinii, pe drumurile patriei, este mai expusă la gropi, denivelări, pietre, cuie (referitor la cauciucuri), virajele se iau mai strâns, ş.a.m.d.
3. tot pe partea dreaptă se află şi ţeava de eşapament cu tot ceea ce înseamnă, ţeavă, catalizator, iar aici flexibilitatea sistemului de prindere, care ar trebui să existe şi care uzându-se poate da zgomote. Probabil există un tampon sau mai multe de cauciuc. Acest cauciuc mai îmbătrâneşte.
4. Troncănitura nu trebuie să fie tare, ea este amplificată de lipsa antifonului (antizgomot, pentru că cel anticoroziv se aplică direct pe/în tablă) la care se adaugă şi mişcarea plasticelor din maşină. Unele dintre ele, din cauza diferenţelor de temperatură, au lucrat şi au creat anumite jocuri din frecări sau pur şi simplu.
5. Şi nu în ultimul rând, uzura amortizorului dar şi schimbarea elasticităţii, influenţată şi de creşterea sau scăderea temperaturii
Întrebarea mea pentru @feedback este: dacă ai mai multe persoane în maşină simţi acelaşi lucru?