As vrea sa va prezint o situatie care mi s-a intamplat si care ma face sa nu mai am incredere in service-urile noastre.
Sunt din Bucuresti, am un Accent diesel, 81 kw, 110 CP cumparat in mai 2006. Toate reviziile si reparatiile le-am facut in service-ul de la Romexpo si doar o reparatie la DAB auto, in Vitan.
Acum vreo doua luni a picat turbina. Masina avea in jur de 126000 km. Am vorbit cu un coleg care se pricepe la mecanica si mi-a zis ca exista kituri de reparatie si ca poate sa mi-o repare el. Bun, am comandat kit-ul la unii din Alba Iulia, in doua zile a venit, dar se pare ca era alt model, in oglinda fata de ce aveam eu pe masina. Am vorbit la telefon si mi l-au schimbat fara nicio problema desi spuneau ca modelul meu de turbina este fabricat doar pentru masinile vandute in Anglia!?
Dupa inca doua zile a venit kit-ul nou, colegul se apuca de treaba, dar apare o problema la dimensiunea capacului (flansa) care tine elicea aceea. Capacul kit-ului era cu 4 mm mai mare in diametru decat capacul de pe turbina mea.
Dupa alte discutii cu cei de la care am cumparat kit-ul si dupa alte cateva zile mi-au spus ca modelul meu de turbina este pentru motoarele de 80 si ceva de cai putere.
Masina mea este trecuta si in carte si in talon cu 81 kw si 110 CP. Singura explicatie este ca turbina mi-a fost schimbata la unul dintre service-urile mentionate mai sus. Nu am nicio cale legala sa demonstrez asta, dar eu nu mi-am dus masina la reparat prin alte locuri.
Deja am inceput sa ma uit cu alti ochi la tot ce s-a intamplat de-a lungul timpului. Am mai avut o problema cu caseta de directie care, dupa inlocuire, a inceput sa bata din nou dupa doar un an. Acum stau sa ma intreb, oare chiar a fost inlocuita?
Atasez doua poze cu cele doua capace.